مبانی نظری گیاهان دارویی، گیاه بابونه آلمانی، تاریخ کاشت، روش کاشت
1995).اهمیت اقتصادی گیاهان دارویی
تولید و استفاده از گیاهان دارویی به زمان های بسیار دور باز میگردد. استفاده و تجارت مواد گیاهی معطر که بومی نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری هستند، از شاخص های تمدن های قدیمیجهان نظیر مصر، یونان و ایران است. امروزه بهره برداری و فرآوری اسانس گیاهان عطری جهت مصرف در صنایع آرایشی و بهداشتی به صحنه رقابت فشرده اقتصادی در بین کشورهای تولید کننده تبدیل شده است.
ثروتمندتر شدن جوامع جهانی و ایجاد تنوع در فرهنگ مصرف موجب شده است کاربرد گسترده اسانس گیاهان در طیف وسیعی از فرآورده های غذایی مورد استفاده قرار گیرند و همچنین حمایت سازمان بهداشت جهانی(WHO) از مصرف فرآورده های طبیعی، به نوبه خود باعث شده است که تولید و تجارت این محصول از رونق قابل توجهی در جهان برخوردار باشد(میر جلیلی، 1382).
نگاهی به برخی از آمارهای واردات و صادرات برخی از کشورها و ارزش فروش داروها و مکملهای گیاهی به ارزش 6 میلیارد یورو بوده است. در سال 1989 واردات گیاهان دارویی توسط کشورهای اروپایی به میزان 550 میلیون دلار بوده و در همان سال، 76 میلیارد دلار دارو ساخته شده است. بر اساس گزارش FAO در سال 1995، ارزش صادرات گیاهان دارویی در جهان بالغ بر 880 میلیون دلار بوده است. در همین سال کشور چین با صادرات 337 میلیون دلار از گیاهان دارویی مقام اول صادرات را به خود اختصاص داد. در سال 1998 میلادی سطح زیر کشت در آلمان بیش از 6000 هکتار بوده و دریافتی از فروش داروهای گیاهی و شیمیایی در داروخانه های این کشور بالغ بر 22 میلیارد یورو بوده است. در سال 2001 میلادی، آلمانی ها بیش از5/1 میلیاد یورو صرف داروهای گیاهی نموده اند(متین، 1382).
امروزه تولید جهانی اسانس بالغ بر 50 هزار تن است که از مجموعه گیاهان اسانس دار به دست میآید. این مجموعه گیاهان شامل انواع درختان و درختچه ها و سایر گونه های علفی است. از کل تولید جهانی اسانس در حدود 65 درصد آن از گونه های درختی و 35 درصد باقیمانده از گیاهان علفی تولید می شود که بسیاری از آنها امروزه به صورت اهلی شده کشت میشوند. در این میان حدود 1000 تن از تولید نیز متعلق به گیاهان خودرو جمع آوری شده از منابع طبیعی است(میر جلیلی، 1382).
- وضعیت جهانی گیاهان دارویی
امروزه اهمیت گیاهان دارویی در سطح جهان بر کسی پوشیده نیست. میلیونها نفر از مردم جهان در زمینه کشت، برداشت، فرآوری و سایر جنبه های گیاهان دارویی فعالیت دارند. بطوریکه فقط در کشور چین 100 میلیون نفر به بکار گیاهان دارویی اشتغال دارند.
برآورد می شود 30000-75000 گونه گیاهی در زمین یافت شود و این در حالی است که کمتر از 1 درصد این گونه ها شناسایی و ثبت شده است. براساس آمار سازمان بهداشت جهانی بیش از 80 درصد از مردم جهان برای درمان انواع بیماریها از 200 گونه گیاه دارویی متداول در جهان مصرف میکند.
-------
مبانی نظری گیاهان دارویی، گیاه بابونه آلمانی، تاریخ کاشت، روش کاشت
فرمت فایل دانلودی: .zipفرمت فایل اصلی: .doc
تعداد صفحات: 45
حجم فایل: 0
قیمت: 53900 تومان
بخشی از متن:
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 45 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
مقدمه
گیاهان دارویی در طول تاریخ همیشه با انسان قرابت داشته و آثار دارویی و موارد استفاده آن بر هیچ کس پوشیده نیست. اگر چه علاقه و توجه به این گیاهان مفید در سالهای گذشته ناچیز بوده ولی خوشبختانه اخیرا مورد عنایت و توجه بیشتری قرار گرفته است (امیدبیگی، 1384).
تنوع و تفرق شگفت انگیز گونه های گیاهی در پهنه دشت ها و کوهساران ایران(حدود دو برابر گونههای چندین کشور اروپایی) سبب شده تا برخی صاحبنظران جهان، ایران را به صورت مخزنی از گیاهان دارویی و معطر بدانند (امیدبیگی و همکاران، 1384). از این رو کشور پهناور ایران با داشتن سابقه تاریخی در طب سنتی و شرایط متفاوت اکولوژیکی و زیستی و با دارا بودن بیش از 7500 گونه گیاهی که حدود 10 تا 15 درصد آن دارویی شناخته شده، دارای پتانسیل بالقوه بسیار بالا برای تولید، فرآوری و صادرات گیاهان دارویی می باشد و این لازمه مدیریت صحیح و ایجاد یک سیستم یکپارچه بین بخش های مختلف کشاورزی، منابع طبیعی، مراکز تحقیقاتی، دانشگاهی و بازرگانی است(ابراهیمی، 1380).
نظر به اهمیت گیاهان دارویی هر ساله تعداد بیشتری از کشاورزان با تغییر نوع کشت از زراعت های معمول به کشت گیاهان دارویی، به سمت تولید این دسته از گیاهان روی می آورند، اما عدم آگاهی کافی آن ها از نیازهای اکولوژیک، مراحل کاشت، داشت و برداشت گیاهان دارویی، آن ها را با مشکلات جدی روبرو کرده است (نیک نژاد و امام، 1373).
تصمیم گیری در مورد زمان کاشت مطلوب یک گیاه زراعی بسیار با اهمیت بوده و از عوامل مهم جهت کسب حداکثر عملکرد در گیاهان می باشد. تأثیر عوامل محیطی بر مراحل فیزیولوژیکی گیاه باعث می شود تاریخ کاشت از منطقه ای به منطقه دیگر و حتی در یک منطقه بسته به تفاوت های ژنتیکی بین ارقام متفاوت باشد (Sandhu برای مشاهده توضیحات فایل
مبانی نظری گیاهان دارویی، گیاه بابونه آلمانی، تاریخ کاشت، روش کاشت
مبانی نظری گیاهان دارویی">مبانی نظری گیاهان دارویی، گیاه بابونه آلمانی، تاریخ کاشت، روش کاشت
اینجا کلیک کنید برای دانلود فایل باکیفیت مبانی نظری گیاهان دارویی، گیاه بابونه آلمانی، تاریخ کاشت، روش کاشت روی دکمه زیر کلیک نمائید ✔️ دارای پشتیبانی 24 ساعته تلفنی و پیامکی و ایمیلی و تلگرامی ✔️ بهترین کیفیت در بین فروشگاه های فایل ✔️ دانلود سریع و مستقیم ✔️ دارای توضیحات مختصر قبل از خرید در صفحه محصول ✔️ دانلود مبانی نظری گیاهان دارویی، گیاه بابونه آلمانی، تاریخ کاشت، روش کاشت